Wil jij lekker zelf thuis aan de slag?

Dan is dit echt iets voor jou! Elke maand komt er een nieuwe les online, met daar op wekelijks een variatie, zo worden de oefeningen soms net even anders uitgelegd waardoor je de oefeningen veel beter kunt uitvoeren.

Heb je vaak geen zin om het huis uit te gaan, zeker in de winter met de kou? Nu kun je lekker thuis, wanneer en hoe vaak jij maar wilt aan de slag met PerfectPilates.

Je krijgt zolang je een abonnement hebt toegang tot alle lessen.

Wat heb je nodig om te starten? Makkelijk zittende kleding en een matje.

Wat doet Pilates met je?

Het verbetert je lichaamshouding, doordat je lichaam soepel en sterk wordt.
Doordat je meerdere spiergroepen tegelijkertijd traint is het lekker efficiënt.
Door de combinatie in de training van kracht, soepelheid en stabiliteit voelt je lichaam heel goed aan
Door de manier van trainen schakel je de dieper gelegen rugspieren en buikspieren in, wat weer heel goed is voor je houding en stabiliteit, maar ook voor je ademhaling.
Door tijdens de oefeningen goed op de juiste ademhalingstechniek te letten, leer je ook nog eens goed ademhalen.

Joseph Pilates (1883-1967) is geboren in Duitsland, als kind leed hij aan astma, rachitis en acuut reuma. Om de effecten van zijn slechte gezondheid te verminderen ontwikkelde hij diverse oefeningen waaronder de methode Pilates. Verder deed hij aan gymnastiek, jiu jitsu, duiken en bodybuilding.
Op 14 jarige leeftijd had hij zijn gezondheidsklachten onder controle. Hij geloofde dan ook dat ademhaling, leefstijl en houding van grote invloed was op de gezondheid.

In 1912 verhuisde hij naar Engeland waar hij werkte als bokser, circusartiest en zelfverdedigingstrainer bij Scotland Yard. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hij als Duitser in een kamp opgesloten, hier ontwikkelde hij zijn methode verder.

Rond 1925 emigreerde Joseph Pilates naar de Verenigde Staten, waar hij en zijn vrouw Clara een studio openden voor dansers, acteurs en atleten. De methode Pilates was geboren.

De methode Pilates is dus echt al 100 jaar oud en is gericht op persoonlijke instructie en werd na de eerste wereldoorlog in de VS vooral toegepast bij professionele dansers. Om de methode geschikt te maken voor groepen en minder getrainde mensen zijn een aantal elementen aangepast en gewijzigd door Karl Noten. Hierdoor is de methode effectiever, veiliger, intensiever en beter toepasbaar bij groepen en is de Perfect Pilates ontstaan. De oefeningen zijn gericht op functionele training van spierketens, dus meerdere spiergroepen tegelijk. Het gaat steeds om een combinatie van kracht, souplesse en stabiliteit en daarom werk je op een zeer efficiënte wijze aan jouw totale lijf en conditie. De methode gaat uit van een actieve houding van de rug en schakelt daarmee de dieper gelegen kleine rugspieren in, ook wordt dan de dwarse buikspier ingeschakeld.

Perfect Pilates gaat uit van de natuurlijke ‘fysiologische’ ademhaling. Hierbij blaas je juist uit bij het kracht zetten waardoor de druk in de buik-borstholte kan ontladen. De ademtechniek die gebruikt wordt is altijd in door de neus. De lucht wordt dan in de neus gefilterd, verwarmd en bevochtigd. Meestal ademen we gewoon door de neus uit, maar soms ook door de mond, daardoor ontstaat een lichte druk verhoging waardoor de luchtwegen zich wijder openen.

Scroll naar boven