COPD, LEEF ermee!

Wat is jouw verhaal…

Heb je kortgeleden de diagnose COPD gehad van je huisarts of longarts, maar heb je geen idee wat het inhoud en wat je er mee moet?
 
Wat voor impact dit gaat hebben op je leven, kan ik nog wel werken of leuke dingen doen?
 
Of ga ik nu langzaam dood? Ga ik stikken?
 
Lijken je klachten alleen maar erger te worden? Neemt te benauwdheid toe? Moet je meer hoesten?
 
Ben je ook soms te moe om te koken?
 
Blijf je soms de hele dag op je stoel zitten? Is aankleden dan al de zwaarste sport?

Ja, dat heb ik ook!

Als dit herkenbaar klinkt weet dan dat je echt niet de enige bent met die vragen, maar waar vind je alle antwoorden bij elkaar? Natuurlijk heeft de huisarts of de longarts je ook van alles vertelt, maar de helft ben je al weer vergeten. In mijn online cursus heb je levenslang toegang tot veel meer informatie (ook over slaap, voeding, ademhaling en beweging) en praktische tips om je leven met COPD zo optimaal mogelijk te houden.

Wat leer je in deze cursus?

✓ In deze online cursus over COPD vertel ik je dat het hebben van COPD niet betekent dat je maar moet wachten op je dood, niet voor niets heet deze cursus: COPD, LEEF er mee!
✓ In 7 modules vol met korte filmpjes (je kan ook de tekst lezen of de podcast luisteren) vertel ik hoe jij weer balans kunt krijgen in een leven met COPD.
✓ Je leert wat voor invloed het immuunsysteem, voeding, ademhaling, slaap, stress en beweging heeft op je COPD en vooral dat jij daar invloed op kan uitoefenen.
✓ Uiteraard hoor je waarom je niet zonder de longarts, huisarts of POH kunt, maar je leert ook zelf de regie in eigen handen te houden. Wat kun jij doen om zo aangenaam door het leven te gaan.

Na de cursus..

Weet je wat je immuunsysteem is en hoe je die zo optimaal mogelijk kan houden

boem

Weet je wat goede voeding is (voor je longen) en kun je hierin keuzes maken

boem

Weet je hoe belangrijk een neusademhaling is en hoe je dat kan blijven doen

Students

Weet je eindelijk waarom slaap nu zo goed voor je is en hoe je dat dan doet

boem

Weet je wat stress is en wat je daar nu weer mee moet

boem

Ben je gemotiveerd om meer te bewegen

Students

Veel gestelde vragen:

Nog even voorstellen:

Hoi, ik ben Sjoukje Zuidinga en als Psychosomatisch LongFysiotherapeut en Pilatestrainer is het mijn passie om zoveel mogelijk mensen te helpen aan een gezonder leven.
Toen ik 25 jaar geleden fysiotherapeut was geworden, had ik geen idee dat ik zo’n lange weg zou afleggen om hier te komen. Het begon al vrij snel in het begin met de vraag: waarom komen die klachten toch steeds terug? Ik zocht het in het psychosomatische
Ik gun het iedereen om zijn of haar gezondheid te verbeteren, vandaar dat ik online programma’s aan het ontwikkelen ben, zodat iedereen de kans krijgt om zelf aan de slag te gaan.

Wat anderen zeggen over de cursus

Scroll naar boven